OTWÓRZ DRZWI DO TWOJEJ KARIERY ZAWODOWEJ
DZIEŃ OTWARTY SZKÓŁ ZDZ W WARSZAWIE
17 marca 2018 r. (SOBOTA) , START: godz. 10.00
Szkoły Zakładu Doskonalenia w Warszawie, ul. Podwale 13, Warszawska Starówka
10.00 – 12.00, Pracownia gastronomiczna, parter
Warsztaty kulinarne z ziemniakiem w roli głównej
Prowadzący: Piotr Sarnowski
Tak naprawdę większość z nas lubi ziemniaki lub jak kto woli, kartofle i pyry. Tym razem pod nóż weźmiemy wszelkiej maści ziemniaki, udowadniając, że ziemniaki to nie rozgotowane purée, lecz warzywo godne królów. Będą ziemniaki na słono i na słodko, na sposób polski i zagraniczny. Każdy z uczestników warsztatów będzie miał zadanie - przygotować jedno danie ziemniaczane.
Które danie ziemniaczane będzie najlepiej smakowało? Przyjdźcie i przekonajcie się sami!
Zapisy na warsztaty: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Podczas Dnia Otwartego będzie można obejrzeć sale w których prowadzone są zajęcia, pracownie komputerowe, profesjonalnie wyposażone pracownie specjalistyczne: kosmetyki estetycznej, fryzjerskiej, gastronomicznej, studio nagrań i realizacji dźwięku. Zainteresowani nauką w szkołach będą mogli również spotkać się i porozmawiać z nauczycielami oraz uczniami; dowiedzieć się więcej na temat nauki, przedmiotów i zajęć praktycznych, a także perspektyw zawodowych.
Zapraszamy serdecznie